Síelés a közeli ausztriai hegyeken.

Ausztria síelés szempontjából tökéletes feltételeket biztosít a sportoláshoz és a kikapcsolódáshoz egyaránt, hiszen a befagyott tavak, sípályák és fun parkok sokszínű programokat kínálnak.

Így Ausztria világhírű sícentrumai nemcsak az alpesi síelés, de az extrém sportok szerelmeseit is vonzzák.

Az európai színvonalú ausztriai sípályák bármely korosztálynak életre szóló élményt garantálnak. Néhány nap síelés Ausztriában nemcsak a jól preparált sípályák miatt felejthetetlen, de ebben nagy szerepet játszanak a sokrétű szórakozási lehetőségek, a wellness szállók és a kiváló síiskolák is.

Az ausztriai sípályák változatossága Ausztriában az alpesi táj minden évszakban szemet gyönyörködtető látvány, télen a havas hegycsúcsok, nyáron a meleg vizű tavak bűvölik el az oda látogatókat.

Mint az egyik leghíresebb sídesztináció, Ausztria síelés terén temérdek lehetőséget kínál kortól és tudásszinttől függetlenül. Családosoktól, a profi sportolókig bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb téli sportot Ausztria hegyvidékein. Ausztria síelés szempontjából nagyon jó választás, hiszen természeti adottságai révén több mint 800 sícentrummal rendelkezik, amiből az ausztriai sípályák hossza körülbelül 20 000 km. A rendszeresen karbantartott, elsőrendű módon előkészített ausztriai sípályák általában novembertől májusig hóbiztos élvezetet nyújtanak, a hóágyúknak köszönhetően. Így nyugodtan mondhatjuk, hogy nincs is jobb program télen, mint egy varázslatos síelés Ausztriában.

Puchberg am Schneeberg 

Alsó-Ausztria egyik legközelebbi síterepe.
Erre a csodálatos helyre egyszer mindenkinek érdemes elmennie. Puchberg hamisítatlan alpesi környezetben, csodaszép hegyek között fekszik, de mégis nagyon közel a magyar határhoz.
A Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegye (2075 méter), ennek a lábainál található Puchberg városka, mindössze 70 kilométerre Soprontól. Már az 1900-as évek elején is kedvelt kiránduló-, illetve pihenőhelye volt a bécsieknek. Nagyjából 100 éve működik az a fogaskerekű vasút, ami a 600 méteren fekvő városból majdnem a hegy tetejére (kb. 1800 méterre) viszi fel az utasokat. Bármely évszakban érdemes kipróbálni ezt a vasutat, tökéletes családi program lehet.

Puchberg am Schneebergtől néhány kilométerre, Losenheim falucska mellett találhatóak a felvonók és a sípályák. Egy új négyüléses lift, egy 650 méteres csákányos és egy 150 méteres gyakorlólift működik. A sípályarendszer 7 kilométeres 840 és 1210 méteres magasság között.

Apartmanjainkért kattintson ide!
Nézze meg elérhetőségeinket is!
Ossza meg a ezt a bejegyzést!